Thursday, May 9, 2013

Ini untuk tahun 2013.. Bismillahirrahmanirrahim.... :')

Assalamualaikum... 
Salam 2013..

Akhirnya ayient update jugak blog untuk tahun ni... Tak sempat tahu.. umm sebenarnya dah lupa pada blogger.. hehe ^_~ Alhamdulillah.. tergerak hati juga nk buka blog nie.. Tahun nie mcm2 yang berlaku pada diri ayient.. kehidupan pon dah lain dari yang lain.. tahun nie status hidup pon lain.. perkara atau masalah  yang menghantui dulu semua dh setel.. clear.. sepeti yang dijangkakan... Karma Allah sentiasa di pihak yang benar.. yang bersalah akhirnya melutut pada ayient dan meminta maaf.. persahabatan ayient menjadi semakin baik ..  ^_^ sekarang.. ayient sedang BERMASALAH... mcm biasa jugak.. still in KARMA mood.. "Bila kita selesai satu masalah... masalah lain pula akan timbul " :') TABAH...
New Me..
-2013-



Baru lepas buat persembahan Malam P. Ramlee..
Alhamdulillah.. tempat ke-2 .. ^_^

Sunday, December 23, 2012

Ayient belajar sesuatu.. :)



Untuk kekal dalam perhubungan 
setia 
dan 
saling mempercayai 
sangat penting..

Insyallah~

^_^

adios~

Friday, December 21, 2012

She is my cousin... 'Iffah 'Izzati

Yes, she is my cousin.. my lovely cousin... I call her 'Siti' a.k.a CT.. ^_^ Tanggal 19 Disember 2012, ayient temankan dia pegi ambil result PMR dia batch 1997 di SMK Bandar Baru Sintok... My cousin ni comel orangnya plus baik dan rajin.. :) si cousin ni bab study dia mmg lambat pick-up sikit.. tp ayient solute sgt dia sebab dia rajin wlaupun dia tau dia lambat sikit.. ya..!! for me she already got the good result.. Congrate CT!! :)

 ## Pesanan : Jgn down tau dik syg.. Cikna tau CT boleh berjaya nanti... Insyallah.. 

Wajah2 sebelum result keluar.. :D hee



Parents dan students yang hadir.. 
Ya.. first time ayient jadi waris budak2 haritu.. ^_^ haha

(dlm ni ada pic adik hani liyana jgk) ^^, cari2..

debaran menunggu :3

CT dan kawan2 dia..

Nie lepas amik result... 

She crying... me also.. :') Congrate adik..

I know u will success!! 

Chaiyok2 'Iffah 'Izzati... 
Cikna oweyz support CT
^_^

adios~

Thursday, December 20, 2012

Saya punya atok dan wan yang sgt sporting.. ^_^


Handsome boy saya... ^_^ aum3

Ini wan saya...

menggoda you... :p

Si encem nie sgt suka bekerja.. ^^

muke terkejut ^_^ lucu la wan..

Meet my princess yg cumil

Ini pula atok saya.. :) Beliau sgt suka berposing bila bergambar
Abaikan muka ayient yang ntah apa2.. haha ^_~

Atok pandai buat 'Duckface' :p quack2~ hee



jelir2 plak.. :p

munchong2 :O

nie gambar jenis candid mcm iklan perfume tu..
^_^ hahak

Duckface versi candid punya.. ;p

Love u atokk...


Apa2 pon mereka sangat supportive pada anak-anak dan cucu-cucu mereka... sentiasa ambil berat dan sentiasa doakan kesejahteraan keluarga...

They call me adik.. :) walaupun banyak adik2 kat bawah ayient.. mungkin sebab ayient suka manja2 kot.. haha.. ^_^

Adik sayang atok dan wan... 

adios~

Tuesday, December 18, 2012

Syukur Alhamdulillah.. new House... :)

Assalamualaikum ^_^
Haa...! see.... the tajuk tu... hehe... :) hati tgh gembira ni tau... 
Ingat tak entry2 yang sebelum nie... dec 2011.. 
tajuk dia "Future Financial Planning"..
kan dalam entry tu ada ayient ada cakap nk ada 
sebuah kereta dan sebuah rumah untuk masa depan kan.. 
Syukur Alhamdulillah.. kereta dah ada... 
si 'RF 711'.. ayient letak nama dia 'Pwencess' :)
and NOW..
the good new is mama dan baba ayient
dh belikan rumah...
semi d di 3 bilik dgn 2 bilik air..
no 25, Taman Meranti,..
for sure still in Kedah tercinta la...

Nie pwencess ayient :)



The house


no di pagar :)

 Halaman.. :)

  Bilik Utama.. besar jugak actually.. tp xmasuk gambar la plak

 my mama yg rajin menyapu.. ^_^ love u

 Ruang tamu.. :)

 Halaman lagi ^^,


 My "Pwencess" in front the house..

:)

syukur pada Allah kerana makbulkan doa ayient.. :)
tp still nk kena bayar bulan-bulan bila dan mampu nnt..
Insyallah... 

thank mama and baba..
love u!

^_^
adios...~

Friday, December 14, 2012

Sebentuk cincin emas.. :')

Assalamualaikum..
harini nk cakap pasal niat di hati yang terlintas tadi...
                                                      


Ayient niat nk beli sebentuk cincin emas guna duit elaun yg bakal dapat nnt.. saja la nk buat aset masa depan... then ayient sampaikan la niat tu pada mama.. bagitau mama yang ayient nk beli cincin... then mama ckp.. "ala... tak payah beli la... nnt kahwin orang bagi la".. :') KAHWIN?? lambat lagi la mama... memang lambaaaaaaaattttttttttt lagi..  :') baik beli sendiri ja mama dari mengharapkan orang.. takda maknanya orang nk mai bagi.. 

haha :')
*gelak dalam hati sambil kluar ayaq mata...~ haha

adios~

Thursday, December 13, 2012

Berhenti berharap..



Yea, saya Azreen Amalina sudah berhenti berharap...
Tak perlu berharap benda yang tidak pasti dan tidak akan pernah terjadi..
Hanya bermain dengan mimpi, bayang-bayang dan angan-angan shja..
berhenti bermain dengan semua tu ayient.. that thing will never EXIST..

ayuh, bina hidup dan azam baru.. Insyallah.. Allah akan memberikan kamu seseorang yang lebih baik dari 'dia' dan dari diri yang ada sekarang.. 

amin~ :')
 Mari dekatkan diri dengan Allah...

 adios~ <3