Thursday, October 28, 2010

MY OLDER SISTER. MieRa aka Cik SENI

dis is not me ukey.. nie la kakak ayient yang sulung. Nama diberi Nor 'Amirah binti Azmi. Kakak ayient ni antara yang terunik n terpelik dalam family sebabnya namanya lain dari kami2 yg laen. Bukan la plik mana.. nama dia just mula dgn huruf lain selain 'A' iaitu 'N' untuk Nor.. hehe. nama panggilan kt rumah along.. mama panggey kak yang.. kawan paggey miera, nama glamor Cik Seni sbbnya dia nie mmg suka seni.. habes rumah berseni dengan sepahnya.. haha.. walaupun dia tua, tp perangai masih kanak2.. orang slalu ckp  muka ayient n si along nie sama.. yalakan... nama pon adik beradik.. bab gaduh.. kitaorang memang slalu gaduh tp bila part sayang.... xpayah ckp la..kitaorang slalu setel masalah adik beradik sama2.. and kadang2 aktiviti "jahat & backup" juga kitaorg buat sama2... ini lah namanya adik beradik.. along ayient nie xpenah bekira.. selalu mngalah smpai susahkan diri sndiri n dia mcm pembaris (ko fhm2 sndiri la kak noh ko tuh cmna) :P suka sgt nangih.. haha.. apa yang best ngan along saya nie?? yala... mai nak habaq
"DIA LA ALONG PALING BEST SEBAB AYIENT MANADA ALONG LAEN LAGI" ^^

*psst... nnt adik balik... masak sup ayam nah.. sbb ko msak sup ayam ja yg sedap... yg len ehemmm... hee

..BABA n MAMA..


Dalam pic nie : my beloved parents. Baba, Tn. Hj Azmi bin Mat 'Cik mi'
n my mama 'Alawiah bt Mustaffa aka 'Cik Awi' famous name 2.. haha ;)
diorang nie semestinya la baba n mama kandung ayient. so, kalau ada crta yg bohong2 smua 2 jgn pecaya noh. bg ayient mereka adalah parents yg terbaik di dunia mahupun di akhirat.. (yela dak.. manada anak yg kata parents mereka2 xbaik kn).. diorang jaga ayient dari kechik sampai la kebeshar skunk nie... (beshar ka? kemetot ja) haha ;D at least i sedaq diri okey.. haha bab makan minum xpayah cakap la.. bukan setakat cukup.. selalunya lebih terlampau (pss... nk habaq mama masak sedap) ;) bab money2 plak xpayah cakap.. diorang xpernah berkira langsung untuk anak2.. apa yang di mintak smuanya dapat.. kadang2 tu mcm melampau jaa kitaorg nie sbg anak nie.. hee.. kasih sayang PERFECT!! xpernah kurang.. baba n mama nie sporting habes.. crita ja apa masalah.. semua diorang dengaq.. bab belajaq ka, masalah kawan ka, msalah kewangan ka (ehem2) ;p, masalah couple2 ka, masalah negara sekali pon hehehe... baba ada hobi tersendiri waktu free dari kuliah... suka sgt bertukang di masa cuti.. ada ja projek2 baru.. ^^ mama plak sibuk dengan urusan kat kedai.. kadang2 kesian ayient tgk.. klaw nk gosip2 syok ngn mama.. kalaw bab nk mnta pndapat syok ngn baba.. hee walaupun sibuk2 diorang, masa dengan family sentiasa ada.. sebab tula kitorang sefamily sentiasa happy n bahagia.. ;p 
"KITA KAN ONE HAPPY FAMILY"
^_^

Wednesday, October 27, 2010

Mungkin~



Mungkin perempuan yg kamoo miliki x secantik perempuan yg kamoo cari,
tp jagalah hatinya kerana dia juga berhak memiliki,

Mungkin perempuan yg kamoo miliki badannya x seperti yg kamoo idami,
tp pujilah dia seikhlas hati seperti kamoo menyanjungi perempuan yg kamoo kehendaki,

Mungkin perempuan yg kamoo miliki keras seperti besi, 
tp berhati2 dengan hatinya kerana hatinya seperti kaca, jika pecah tiada ganti,


Mungkin perempuan yg kamoo miliki nampak ego dan tiada hati, 
tp hakikatnya hatinya sentiasa ingin dimanja dan disayangi, 

Mungkin perempuan yg kamoo miliki sentiasa menyakiti hati, 
tp kamoo perlu tahu, dia mahu perhatian dr org yg disayangi, 

Mungkin perempuan yg kamoo miliki sering merajuk hati, 
ini kerana dia mahu kamoo memujuk dan sentiasa disisi,

Mungkin perempuan yg kamoo miliki seakan tidak memahami, 
tp kamoo perlu tahu  dia cuma ingin rapat dan dicintai. 



renung2 kn la yea lelaki2 kt luar sana ;p
by : ayient      :>


# kadang2 jiwang tu datang sekali,  
   walaupun nmpak seperti ayient tiada hati 
   dn keras sperti besi. hee ^_&
# setiap perempuan berhak disayangi..
   wee~

Tuesday, October 26, 2010

si momont gendut sayang


he is mine. ayient panggey dia si momont.. dia comeyl.. 
(syg, suka dak i kata gu ni?) >.< 
huhu.. momont nie slalu buat ayient senyum.. 
dia jgk jahat kekadang, suka buat ayient 
merajuk.. pastu dia kena pujuk.. 
haha (padan muka u an syg) ^_^ 
dah dekat 2 bulan lebey xjumpa si momont nie.. 
haih~ rindunya la kat kamoo.. ;) 
nk taw sebab apa ayient letak pic nie taw dak momont? 
sbb ayient suka la.. ^,^ (gedik) haha.. 
"lebiu si momont gendut sayang"
:* 

sehari yang tiada panas matahari

Hari yang teramat amat la sedap untuk tido.. bayangkn.. start jam 7 pagi dh mula hujan.. kat luar cuaca redup ja.. dengar air hujan jatuh ke lantai... ayient pon ape g.. tarik slimut balik la smbung tido.. sedar2 dh jam 10 lebey.. mandi2... on9... mkn... part makan pling BEST..  ptg jam 2 hujan lagi.. mata pon redup balik... tuptup dh tetido lgi.. haha.. pastu bangun n mandi lagi.. makan lagi sesama sarikei, hanis, along n angah.. rutin berulang dua kali,. maw tak gemok... tido.. mandi.. makan... tido.. mandi.. makan.. abes xda keja on9.. write blog.. msg2.. call2.. pastu tido lagi.. Zzzzz.. haha.. gemok... bangun... p stdy nuh.. exam dh dekat.. -_-" hee

blog yang masih baru dan suci..

                                      

Hello guys.. nie story yang pertama yang ayeint post an blog baru nie.. harap dis blog jadi lembaran baru untuk sama2 kita kenal antara satu sama lain.. :) 1st, nama diberi AZREEN AMALINA BT AZMI, asal Jitra, Kedah n sekarang menetap ni Penang 4 stdy.. takde benda yang menarik pada ayient, ayient just simple, potpet, n so on.. so on... :) hope korang terus menerus la.. mengikuti blog nie ukey. CHiLL! ^_^ adios~