Wednesday, January 26, 2011

Hari Yang Amat Perit T_T





:Hanya untuk berkongsi cerita 

Kenapa ini semua ni jadi.. Baru semalam Angah bagitau ayient yang mak dia masuk hospital, ICU. Hati dh mula tak sedap n sedang memikirkan keadaan mama n baba kat rumah. Diorang ukey ke?? hurmm.. Malam tu Angah tak macam selalu pun... selalu happy, sakat orang sekeliling..TAPI lepas brassband.. tgk muka dia senyum tp dalam senyum tu ada mcm sembunyikan sesuatu.. mungkin risau.. hummm.. banyak betul yang perlu dirisaukan sbb kita ada di tempat jauh dri family kita..

mungkin sbab terlalu berfikir pasal tu.. 
benda2 mcm nie terganggu n masuk dalam mimpi ayient..
sorry Angah... bukan adik sengaja nk kan mimpi mcm nie..
adik betul2 rasa bersalah.. n tak dapat terima....

ayient dh termimpi benda yang jadi harini sebelum benda nie terjadi.. 

---------------------------mimpi---------------------------------------

MIMPI..
(suasana lepas kelas brassband)

Angah : :(  (muka sedih) Adik mak angah dh tak ada
Ayient : Hah?! betul ke??? 
Angah : betul la adik..

Dalam mimpi tu.. ayient menangis n pergi ke hep and rata2 nk cari org.. n tulis di status wall ayient

 "simpati... :( harap semuanya akan ukeyh angah Muhammad Taufik.. Amin. angah kuat! :) Selamat Malam Bumi... :)"


then angah mungkin terbaca status n esoknya angah dtg

Angah : adik.. adik betul2 percaya ke apa yang angah ckp semalam??
Ayient : yela angah... 
Angah : takde.. sebenarnya.... angah gurau je...
Ayient :

             "Angah!!!!!! Tak suka angah! Kalau Betul Mak Angah Tak Da 
             Malam Ni Jugak Macam mana?"        
            
               (betul2 marah n tak bleyh terima sgt bila org bergurau pasal mak or ayah)

-----------------------------------mimpi----------------------------------------

then ayient terjaga dari mimpi... perasaan tercungap marah tu masih ada bila ayient terjaga... then ayeint ambil telefon di tepi n tgk ada "1 messege"... Along Cherah yang hantar...dlm teks tu tertulis :

"adik... kesian angah"

ayient pon terus call along..
n along ckp mak angah betul2 dh takda...
tiba-tiba kata2 dlm mimpi td terngiang-ngiang 

"Angah!!!!!! Tak suka angah! Kalau Betul Mak Angah Tak Da Malam Ni Jugak Macam Mana?"

ayient rasa serba salah sangat sbb dlm mimpi tu ayient ckp perkara yang tak sepatutnya n benda tu betul2 terjadi...

tak sepatutnya!!!! :'(


tanpa fikir panjang.. ayient terus mndi n bersiap ke hep sambil menangis... harapan, at least dpt jumpa angah n nk angah tahu yang adik ada dgn angah.. bukan waktu senang saja... tp dlam susah jgk.. dt why semua tu smpai termsuk dlm mimpi... ayient betul2 sedih tgk muka angah time tu... angah memang kuat.. angah nmpak tenang and tabah tp dalam hati adik tau yang angah sedih sangat2... group perempuan kelas kita semua risaukan keadaan angah... akak, wawa n sha dtg jgk di hep utk tgk angah tp tak sempat... angah dh pergi ke airport...

harini... ayient betul2 sedih and tak dapat berfikir... bukan over... tp ayient terfikir... kalau la benda yang sama terjadi pada ayient... ayient dapat terima ke?? ayient kuat ke mcm angah?? ayient just dapat bacakan yassin untuk mak angah and berdoa spya angah sempat jumpa mak angah... 

Alhamdullilah.. td angah ada bagitau yang dia dh smpai di rumah n sempat mandikan, kafankan dan sembhyangkn jenazah mak dia.. ayient rasa lega sgt... setidaknya angah dpt jgk buat benda yang sepatutnya kepada mak yang satu2 nya permata yang amat berharga dalam hidup.. mungkin ada hikmah disebalik semua nie.. Ayient percaya.. Arwah akan sentiasa tenang dan berbangga memiliki anak seperti angah.. Tuhan sememangnya memberi dugaan kepada orang yang betul-betul tabah untuk mengharunginya... Sekurang-kurangnya Tuhan menyedarkan kita bertapa pentingnya menghargai seseorang itu sebelum dia pergi meninggalkan kita... gunakan masa yang ada sebelum terlambat.. ini peringatan untuk diri ayient sendiri dan kepada semua..

to Angah (Muhammad Taufik).:

 kitaorg S2MU1 semua ada dgn angah... angah mesti kuat taw!! Kuat macam tiger kan angah.. macam angah selalu ckp tu.. "Kuat macam Tiger!" :)

-AL-FATIHAH-
buat ibu Muhammad Taufik b Yusoff.

Sunday, January 23, 2011

Kehidupan Semester 1 di IPG Kampus Pulau Pinang.. ^_^



GURU PELATIH IPG KAMPUS PULAU PINANG

Keluarga di IPG... 
...Mereka yang terbaik...


Dari kiri : Hanis Nabihan (Akak), Muhd Asyraf (Along) , Ayient (Adik) & Muhd Taufik (Angah)


dari kiri : taufik, cherah, ayient & anis

Teman di IPG

pemberi dorongan dan semangat.. :)

         
PERSEMBAHAN HARI KEMERDEKAAN 



dari kiri : Farahhanis (farah), me (ayient), Shawalia (wawa), Hanis (Anis) & Theresa (sha)



SAMBUTAN HARI KELAHIRAN (S1MU1) 



Bulan July : Ayient, Faiq & Helmi :) hepy beday ^^



makan kek... along, angah & ayient
cedap an.. thanks tessi n sha 4 the best cake.. 



Ayient n Anis.. dengan kad beday masing2... 
ditandatangan rakan2 sekelas..
^_^


AKTIVITI-AKTIVITI STUDENT MUZIK



Ayient di kelas Gamelan...
Ini namanya Bonang.. :)


Ayient, Faiq & Sha 
latihan menepuk irama... sebelum di test Madam Juliet Monica Menezes (JM)
huhu... ta ta-te... tum-tita-a   ;D





Ayient bersama  Pn Jafizah Jaafar n her husband
di USM.. menonton teater bangsawan, Mestika Bumi.. 
Best sgt.. terb aik.. :) thank madam


aktiviti mengarut-mengarut S1MU1.. 
bergaya dengan pose masing-masing
inilah hasilnya :) haha


dalam kelas kibord Miss Toh Lai Chi
gembira & tertekan mungkin.. ;D

 (: PPISMP Mu1 terbaik :)