Tuesday, May 24, 2011

my new book..

..ayien memang suka membeli buku.. then conteng-conteng mengikut kreativiti tangan.. 
..aktiviti ini adalah tidak dirancang.. mengikut mood yang ada.. ^_&..

..masa bosan-bosan..

..take a look at dis..
then comment la noah..

..MY SIMPLE ART..

karya 1

..my own heart..

 ..rumit kan?? 
..uwm.. agak la.. 1 jam untuk menyiapkan ini..

 orang lidi yang tersangkut... ;p hehe

 yang ini sangat buruk.. -__-" xsuka sebanarnya..
macam ada yang tak kena.. an? an? :(


karya 2

 ..couple..

karya 3
..music is life..
yang nie tersangat simple..
ikut mood je nie..


# ayien tau hasil tangan ayien memang lansung tak menarik.. tapi saja ja nk upload and kongsikan hobi masa terluang ayien.. ^_^ at least "SAYA ADA HOBI" dan "SAYA BERKONGSI"... :D


adios~

Monday, May 23, 2011

Sweetnye ^_^

Sedang ayien berjalan di tesco... lepak sorang-sorang di McD... tiba-tiba mata nie terpandang seorang lelaki muda mendukung bayi dengan penuh sabar menunggu si isteri membeli barang keperluan rumah di tesco.. :)
sweetnye... ^_& kalau la suatu hari nanti ayien memiliki seorang insan yang sebegitu.. ^_& Sejuknye hati.. hehe~

sweet an...

curi2 tangkap..
lalala..
jumpe kt owner punya gambar nahas eden.. ^_&


adios~

Girl's Day Out..

hmm.. hari yang teramat bushan... so lepaking besama WAWA RASHID... perasaan ingin  mengenakan pakaian yang aneh-aneh dan pelik tap tak menjadi.. huhu.. ;) tp apa-apa pon enjoy lepak sekali sekala tanpa manusia bernama lelaki.. ^_^

this is....
 wawa rashid sayang <3

 me... 

sesekali menggila... tak salahkan.. :)





haha... 


adios~

Thursday, May 19, 2011

seorang abang yang kuat ... ZZzzz -__-"

Nama diberi Muhammad Taufik bin Mohd Yusoff . . . dia nie abang ayien di IPG . .  ayien panggey dia angah . . . hobi ? ? tengok la kat bawah . . . nie yang sempat ditangkap . . . 
yang tak sempat . . . hummm byk g . . .  haha..
terlampau banyak sangat gambar tido angah . . 
adik bushan2.. pikir2 best jgk buat entri khas untuk angah yang suke tido nie . . . 
angah . . . saksikan detik tido bersama-sama.. ;D 

Nie time persaraan Miss Bulbir Kaur

 Kat Tesco pon jadi reja.. nak makan tak jadi sebab layan tido ja.. -__-" 



Nie di sebuah restoran.. Menunggu makanan untuk Sha..
haih~ kejap pun jadi.. ish3... ;D


Time PC Fair di PISA... org berjuta pun angah tetap bleyh tido..
aneh... 


Time buat assignment pn terlelap.. di Starbuck.. -__-"
haih~


Yang nie memang ajaib.. dalam RAPID PENANG pon jadi kerja.. 
tengoklah dengan pelbagai gaya..
hahaha... 



Time bergambor pon tido.. -__-"


 *** hehe jangan marah nah angah... :) saja ja nk share2.. huhu.. kurang-kurangkan lah tidonye.. ^_& 


adios~

uwmm.. exam.. stdy week in mood.. ^_&

ketika kebosanan study malam2.. nie la jadinye...

..nie blog ayien.. ;) hehe.. sama kan mcm kt luar.. yeala an.. adeyh -_-"
hehe
 

 Suasana study di pepagi buta... very enjoy this moment.. ^_^
ayien pelik sikit... suka sgt study pepagi buta... study siang xde UMPH! la.. hehe
klau study malam nie bestnye sebab sunyi je..  tenang... ag pon sejuk.. ;) xde la tension..
orang pun tak bising... shuke sgt... bila baca semuanye masuk.. sebab tu bila siang ayien nmpak relaks.. sebab malam dh cover banyak dh.. orang pon tatau bila ayien study.. hehe.. shhh,,, secret tau

my messy table.. ^_^ biorla. nama pun study kan.. ;p 

 tra..la..la..la..la..~ subjek yang sudah ku cover..

..hopefully.. this sem result more gempak.. ^_^


-ayien-


adios~

Wednesday, May 18, 2011

Sepetang bersama along & akak . . .

Petang-petang camnie best jgk menikmati juadah yang enak-enak . . asyik makan kt mami je . . bushan . . hehe . . Lunch harini jam 4 petang . . terbaik wok . . .  ^_&  tangan sampai menggeletar baru nk cari makan . . . exam week la katakan . . . hehe (kononnye study) ^_^ wink~ wink~

pegi Secret Reciepe . .
with my along (Cherah) and akak (Anis)
angah (Taufik) takde... katanya nk study.. hurmm -__-"
hurmmm~ asal kitorg makan sedap2 je angah takde.. pelik~ 
Nie la momentnye..
ce-scroll . . ce-scroll . . .
hehe :D

..My Favourite..
 ..Chocolate Milkshake..


 ..grapezaple..


..nie my along.. 

 ..my lunch harini.. 

 senyum seindah suria yang tak berapa nk ikhlas.. ;)

haha..

adios~ ^_&

Apabila Geram menyelubungi diri... grrr...

Untuk pengetahuan.. :  notis nie telah ditampal di gate... hehe..

Hanya roomate ayien je yang memahami.. ;) grr.. peristiwa pelik yang sering mengganggu tidur mlm ayien.. 
geramnye hai...

*cantik kan tulisan ayien... haha.. dalam erti kata buruk sangat sebab tengah geram..

^_&

adios~

tentang saya.. ayien~


ummm apa yang dicakapkan harini ?? entah la . . . ada 3 pilihan yang menghantui diri nie . . . antara pilihannya ?? uwmm xperlu diketahui pun . . semuanya biarlah menjadi rahsia yang tersimpan je . . . tapi kalau boleh nk je  bagitau pilihan mnakah yang dirasakan tepat . . . :) uwmm . . nak tau ke . . . ?? ukeyh . . ayien gtau . . . pilihan yang dipilih adalah pilihan untuk mngejar cita-cita dahulu daripada semuanya . . uwm . . . skunk nie mahu ku fokuskan study . . . family . . . perkara lain . . . ??? uwmmm . . ayien hanya mahukan ia menjadi selitan dalam proses perjalanan hidup ayien. . . sangat penat memikirkan soal-soal lain. . . rasanya hidup nie memerlukan masa untuk memberi sesuatu jawapan yang dirasakan tepat untuk masa hapadan . . . dan tidak perlukan paksaan dan pengaruh orang yang lain. . . kerana hanya kita yang mampu menentukan halu tuju hidup kita. . .
Go for it ! ! ! ! !  ^_^


..welcome life.. let me face all the rhythm of you..
.. so,  my life will vibrant ang meaningful..
^_&

  -ayien-

adios~

Monday, May 16, 2011

aktiviti yang bakal memenuhi cuti semesti yang bakal tiba tak lama lagi ^_^

Hello to all.. uwm.. cuti semester bakal tiba 27 Mei nie.. tak sabar sangat... :) tapi apa-apa pun kena melangkah ke minggu exam dulu.. uwm.. last paper adalah paper MUZIK 2.. wutt~ wut~ iaitu pada 26 Mei... hehe... paper 1 jam 15 minit je.. 8.30-9.45pg.. lepas je pada tu terus nk pulang.... waa.. ;D sebab malam tu ayien perlu ada dlm train dh ke KL Sentral dah.. wee~ 

Inilah kehidupan Azreen Amalina, anak bongsu kepada Azmi bin Mat & 'Alawiah bt Mustaffa yang tidak boleh duduk diam untuk seketika.. ^_^

Nie aktiviti yang bakal muncul semester nie :

  • 26 Mei - 29 Mei  
  • bergerak malam ke Putrajaya untuk JOTA 1 juta 1 Belia.. ^_^
  • 30 Mei -5 Jun    
  • jadi helpers di Rakan Muda Jiran Muda... ;D
  • (jadual berlanggarkan (mungkin balik lebih awal dr RMJM))
  • 3 Jun - 5 Jun     
  • perkahwinan abang ayien tercinta.. Ahmad Akmal bin Azmi
  • (4 hari je rehat)
  • 9 Jun -12 Jun    
  • berada di Penang menghantar family n bibik fly ke Bandung.. 
  • 12 Jun - 19 Jun 
  • terbang ke Kota Kinabalu.. mendaki Gunung Kinabalu.. Chaiyok..! ^_^
  • (2 hari je rehat) 
  • 22 Jun             
  • semester 3 bakal tiba.. IPG KPP dh buka...

hopefully dapat enjoy all the activities! hidup mesti mau heppi kan..! harap dikurniakan tubuh badan yang sihat di sepanjang cuti.. GO! GO! (^_&)
umm.. kali nie entri nie lain sket... ;) uwmm.. nie soal hati dan perasaan yang sedang berbunga-bunga.. OMG! adakah benar ayien berjiwang?? uwm.. bior ar.. ;) skali skala ja pon.. ^_^ uwm.. skunk nie happy je sejak ada dia..  selalu sgt buat ayien ketawa.. :) awak, hadir la untuk selamanya yea... thanks~ 




sepetang bersama family tercinta dan wawa sayang.. ^_^

Petang-petang jumaat timbul plak niat nak kluar lepak2 bersama family . . maklum la rindu sangat pada kereta yang sudah hampir setengah tahun di Kuantan , Pahang . . . hehe . . .Dengan menggunakan kancil comel KAU 319 , ayien memecut agak laju la jgk ke Taman Tasik Darulaman . . Tempat orang standart berdating, kayaking, berjoging, dan macam2 -ing lagi.. hehe..tapi ayien dating dengan family.. .. bukan senang nk ada time dengan diorang.. Smile  masing-masing sibuk dengan hal masing-masing.. tapi tak apa. . family tetap bahagia.. ^_^ uwm2 . . proud to have them all . .

this is my lovely mum.. known as Mak Cik Awi.. 
-mama sorry.. adik promote sikit nama mama tu.. hikhik ^_^
Pn. Hjh 'Alawiah bt Hj Mustaffa


this is my caring daddy.. known as Azmi Mat.. hehe
hehe... sebabnya terlampau banyak nama Mie di taman.. hehe..
Tn. Hj. Azmi bin Mat.
muka ayien sama abah kan.. ;P

KAMI.. yg hijau 2 kakak... Cik Seni.. Nor 'Amirah
Yang merah 2 : ayien la.. Azreen Amalina owner blog nie.. haha
Yang hitam tu plak : my lovely frenz.. : wawa rashid Nur Shawalia Fitri Azi..
(panjang nor namanya) dia asal dari sabah.. 
sajelah.. bawa wawa g jalan-jalan di Kedah 
smbil menenangkan fikirannya yang ............ pada masa itu. :D 


 humm... org slalu tertukar kami adik beradik... sekejap saya kakak.. sekejap saya adik..
macam2 spekulasi.. 
(buat macam teruk sgt la kan) haha. nama pun adik beradik.. ;D 
mestila sama kan.. suara pun hampir sama.. slalu sgt.. :) wuek~!

Suka tgk baba n mama bahagia.. "Ya, Allah berilah kebahagian kepada kedua ibu bapaku.."
Sejak anak-anak keluar belajar di tempat jauh... mesti mama ngn baba bushankan,..
kuceng kesayangan je jadik peneman... tutie n tatieh
Dulu keja kena marah2 and leter2 je kat kami yang sangat degil nie kan mama baba.. 
hehe.. skunk dh besar... Smile  kami xnakal2 lagi.. ^_^ sowie mama baba... hehe
sowie jgk sebab adik sangat banyak mulut and bising2 di rumah.. hehe..
^_^ sunyi tau dak... xshuke sunyi2 nie... sampaikan mama cakap..

mama  :  "adik, bleyh tolong mama dak?"
adik    :  "tolong apa mama?"
mama  : "tolong berenti sat bercakap.. mama penat la adik"
adik    : (-__-") muka terkedu... hikhik.. ^_^ sorry~

 wawa rashid and ayien.. ^_^ 

 asyik tgk org je tangkap pic cmni laki prmpuan... nak jgk cmni.. 
tp ngn wawa rashid sayang jela.. ^_^ romantik kan kami~ hahak

 adik beradik nie lagi.. aiyarkkk! maaf tudung herot petot.. ;p
tp lantak lah.. kan..kan..^_7

us, kami, diorang, kitaorang, mereka, awak, kamu, dia  dan saya..


adios~!  Smile