Sunday, June 12, 2011

Entry ini khas buat kamu

Dua minggu bercuti di rumah sgt la gembira buat ayien... seminggu bersama keluarga dan seminggu lagi bersama awak.. jumpa awak di rumah,... pegi jogging sesama.. kenalkan awak dengan atuk.... ayien suka..ayien gembira berjumpa awak dan kita seakan tidak pernah berpisah walaupun hakikatnya kita memang berpisah.. ikatan ayien dengan awak sangat kuat... ayien gembira.. nmpak jelas keikhlasan awak menyayangi ayien.. uwm... harini ayien nak pergi jauh... jauh sikit je dari awak.. g Sabah je.. awak jgn la risaukan kesihatan ayien.. :) ayien ukeyh je... trust ayien yea... ayien sayang awak.. bila ayien tiba di Penang je harini perasaan rindu tu tiba-tiba ganggu emosi ayien... rasa cm nk ngalir je air mata nie... awak.. awak jaga kesiahatan.. jaga diri... belajar rajin-rajin untuk masa depan awak tau... and kalau awak bawa motor tu plis ingt pesan saya.. :')  Saya tak nak apa2 jadi kat awak.. AWAK... kalau awak rindu saya.. awak pejamkan mata yea awak.. 

"Walau raga kita terpisah jauh.. namun hati kita selalu dekat.. Bila kau rindu pejamkan matamu... 
dan rasakan aku" :'') 



"ayien sayang awak MUHAMMAD ZULHANIF"

Friday, June 10, 2011

buat TEMAN ku ... :'(


Sememangnya perasaan nie sangat la kucar-kacir memikirkan keadaan sekarang.. -__-" hati ayien terhadap kamu hanyalah sekadar seorang teman.. tidak lebih dari itu.. ayien jadi serba salah.. ayien sememangnya sudah berpunya.. dan DIA lah selamanya... maafkan ayien wahai teman.. kita tetap akan bersahabat selamanya... hope kamu tak kisah untuk berkawan dengan ayien... ayien tetap sayangkan kamu sebagai seorang teman.. hope kamu jumpa orang yang sesuai untuk diri kamu.. FRIEND FOREVER...

Wednesday, June 8, 2011

Pwencess will be my kesayangan soon...

i'll call her "PWENCESS" 
bersempena nama kuceng kesayangan ku yang dh R.I.P


"RF 711" nie bakal jadi kesayangan ayient.. next sem akan berlegar di Penang.. :) ala... nie kereta 2nd jerk..  tp ayient ukeyh jer... Alhamdulillah.. bersyukur... nie yang kedua.. hadiah dari my parents... thanks mama,.. thanks baba.. ^_&.. my baba cakap.. "Kalau mau kereta baru.. kena kerja dulu and beli kereta sendiri.. baru ada rasa nikmat"  hehe tak gitu baba.. ;) muah3 baba! hehe.. seperti biasa... TIGER2 kesayangan akan dimuat penuh dalam kereta nie.. hehe... xsabar nk pandu kau PWENCESS!!... ^_&


adios~

MY OWN RECEIPE... Ayient's Spaghetti.. haha

This is my own receipe.. disebabkan ayient nie suka sgt makan spaghetti.. so, ayient reka2 la reciepe nie memandangkan spaghetti yang sedia ada kt restoran di luar sana kureng memuaskan hati.. cece.. demand sgt la ayient nie kan.. :P haha .. umm.. reciepe nie direka tanpa melihat google or apa2... just inspire by my mum punya sambal ikan bilis.. tp modified seket2.. hehe., Anda2.. dijemput men'TRY' dan menCUBA.. hehe..


Nie jew ingredients dia.. simple jerk..


Spaghetti

Bawang Putih & Merah

Cili Kisar

 Tomato Puree

 Sotong & Udang
________________________________________________________________
Ni lak cara nk buat dia...

Nie air putih + miyak masak satu sudu teh & sedikit garam.. 
didihkan untuk lembutkan spaghetti

 masak jela spaghetti sampai lembut
^_&
__________________________________________________________________

Sos die lak

Panaskan minyak

Tumis bawang sampai jadik golden2 gitu.. hehe

then tumis cili kisar td.. 

Pastu letak ler Tomato Puree

Letak la Gula seket.. dalam 2 sudun gitu..
Garam secukup rasa..
and seket je serbuk perasa.. haha


Lastly.. letak ler udang n sotong..

 -D.O.N.E-



 Ayient' Spaghetti..

Cuba2 la yea.. Sayur?? hehe Spaghetti nie mmg xde sayur mayur..
Kalau2 ada yang mencuba 2 tp xsedap.. modified la sket yea..
Saya nie tgn rebung lagi.. belum jadik buluh..
sama2 la kita belajar..
^_^


adios~