Monday, July 18, 2011

Suatu Masa Menonton 'OPERA PRO MUSICA GALA CONCERT'

uwm... Konsert opera..? Ukeyh, Nie la first time ayient pegi tengok opera... Kata Miss Toh Lai Chee... tiket RM40 per person.. uwm.. fikir byk kali la jgk.. berbaloi ke tidak... tp bila difikirkan.. nie la firts time dapat peluang nie.. tak salah kalau pegi.. :) so, odered!.. Then, satu hari sebelum konsert, ade berita gembira.. harga tiket turun ke RM33.. yippee... Pakaian ke konsert semi-formal.. umm.. then today pegi sana.. masa perjumpaan.. 6pm.. yang paling mnggembirakan bila dapat tahu yang tiket semua di sponsor.. means.. PERCUMA.!!!!!!. untungla sape yang pegi.. wee.~

Nie pic opera 2.. Kebanyakkannya video.. malas plak nk upload..
hehe... pemalasnye saya.. ;D



This Opera menceritakan seorang jejaka yang sukakan seorang pembantu rumah.. tetapi jejakan tu plak disukai oleh majikan si pembantu rumah... so, diorang gaduh2 la... hehe... bahasa yang digunakan adalah langsung tidak difahami... bahasa Italy kot.. so, buat2 faham ikut pergerakkan badan diorang la... Then, ayien sangat KAGUM dengan suara diorang.. diorang sentisa menyanyi untuk ckp tentang sesuatu.. then, suara bergema satu dewan tanpa menggunakan alat pembesar suara.. :D Diorang nie terdiri daripada  semua penyanyi opera yang Pro di International... untung sangat dapat tgk diorang perform.. ada salah sorang dari diorang dtg dr Thailand.. ^__^ ada byk ag nk story.. tp nnt2 la plak.. mengantuk sudaa~! ,, ^_~! hehe

adios~!

Thursday, July 14, 2011

THIS SEMESTER.. :)

Kekusutan melanda sekarang nie .. ayark.. -___-" urmmm. Tapi xpe... ape2 pun tolak tepi sebentar...

MARI KITA CAKAP PASAL THIS SEMESTER..
(Tajuk seperti di atas)

Hurmm... nk story pasal this sem nie punya cerita.. humm. Dis sem? best je... hehe.. xde la stress mana pun.. enjoy je klas2 yang ada... lecturer pun semua bleyh di terima... :) uwmm... This sem semangat untuk belajar masih berkobar2 hingga ke hari ini... tak tau la klau hari2 berikutnya akan semakin berkurangan.. hopefully nope la... uwmm.. lagi pun pembelajaran this sem semua bley diterima dengan pantas dan cepat tanpa ada gangguan, sekatan atau road-block di cerebelum dan cerebrum otak nie.. hehe.. best sgt... minat untuk belajar brassband semakin bertambah.. minat untuk belajar rekoder jgk semakin bertambah.. begitu jgk dengan gitar dan kibord.. hopefully.. dis sem dapat result yang lebih baik daripada sem lepas.. dis sem nk target 3.6 ke atas plak... sebab last sem dpt 3.5 je...  go ~! 

This sem jgk ada sesuatu yang special... hehe.. baba benarkan ayien bawa PWENCESS datang penang... PWENCESS tu kereta ayien yang ayien tunjuk pada entry yang lepas2... :D bantal busuk pun ayien bawa jgk... hehe... buat peluk tido yang nyenyak.. miss giler la.. 

Pasal classmate plak... uwmmm... persahabatan dalam classmate ayien bertambah erat... 
"sahabat untuk selamanya.." hehe.. mcm tajuk lagu plak.. hehe... ^_^ syang giler la kat bebudak MUZIK 1...
hopefully kekal.. tamau gaduh2 tau.. hehe.. ;D

uwm.. nantuk dah.. nanak tido... nnt ayien sambung ag.. daa~ (~___~)

adios~!