Sunday, December 23, 2012

Ayient belajar sesuatu.. :)



Untuk kekal dalam perhubungan 
setia 
dan 
saling mempercayai 
sangat penting..

Insyallah~

^_^

adios~

Friday, December 21, 2012

She is my cousin... 'Iffah 'Izzati

Yes, she is my cousin.. my lovely cousin... I call her 'Siti' a.k.a CT.. ^_^ Tanggal 19 Disember 2012, ayient temankan dia pegi ambil result PMR dia batch 1997 di SMK Bandar Baru Sintok... My cousin ni comel orangnya plus baik dan rajin.. :) si cousin ni bab study dia mmg lambat pick-up sikit.. tp ayient solute sgt dia sebab dia rajin wlaupun dia tau dia lambat sikit.. ya..!! for me she already got the good result.. Congrate CT!! :)

 ## Pesanan : Jgn down tau dik syg.. Cikna tau CT boleh berjaya nanti... Insyallah.. 

Wajah2 sebelum result keluar.. :D hee



Parents dan students yang hadir.. 
Ya.. first time ayient jadi waris budak2 haritu.. ^_^ haha

(dlm ni ada pic adik hani liyana jgk) ^^, cari2..

debaran menunggu :3

CT dan kawan2 dia..

Nie lepas amik result... 

She crying... me also.. :') Congrate adik..

I know u will success!! 

Chaiyok2 'Iffah 'Izzati... 
Cikna oweyz support CT
^_^

adios~

Thursday, December 20, 2012

Saya punya atok dan wan yang sgt sporting.. ^_^


Handsome boy saya... ^_^ aum3

Ini wan saya...

menggoda you... :p

Si encem nie sgt suka bekerja.. ^^

muke terkejut ^_^ lucu la wan..

Meet my princess yg cumil

Ini pula atok saya.. :) Beliau sgt suka berposing bila bergambar
Abaikan muka ayient yang ntah apa2.. haha ^_~

Atok pandai buat 'Duckface' :p quack2~ hee



jelir2 plak.. :p

munchong2 :O

nie gambar jenis candid mcm iklan perfume tu..
^_^ hahak

Duckface versi candid punya.. ;p

Love u atokk...


Apa2 pon mereka sangat supportive pada anak-anak dan cucu-cucu mereka... sentiasa ambil berat dan sentiasa doakan kesejahteraan keluarga...

They call me adik.. :) walaupun banyak adik2 kat bawah ayient.. mungkin sebab ayient suka manja2 kot.. haha.. ^_^

Adik sayang atok dan wan... 

adios~

Tuesday, December 18, 2012

Syukur Alhamdulillah.. new House... :)

Assalamualaikum ^_^
Haa...! see.... the tajuk tu... hehe... :) hati tgh gembira ni tau... 
Ingat tak entry2 yang sebelum nie... dec 2011.. 
tajuk dia "Future Financial Planning"..
kan dalam entry tu ada ayient ada cakap nk ada 
sebuah kereta dan sebuah rumah untuk masa depan kan.. 
Syukur Alhamdulillah.. kereta dah ada... 
si 'RF 711'.. ayient letak nama dia 'Pwencess' :)
and NOW..
the good new is mama dan baba ayient
dh belikan rumah...
semi d di 3 bilik dgn 2 bilik air..
no 25, Taman Meranti,..
for sure still in Kedah tercinta la...

Nie pwencess ayient :)



The house


no di pagar :)

 Halaman.. :)

  Bilik Utama.. besar jugak actually.. tp xmasuk gambar la plak

 my mama yg rajin menyapu.. ^_^ love u

 Ruang tamu.. :)

 Halaman lagi ^^,


 My "Pwencess" in front the house..

:)

syukur pada Allah kerana makbulkan doa ayient.. :)
tp still nk kena bayar bulan-bulan bila dan mampu nnt..
Insyallah... 

thank mama and baba..
love u!

^_^
adios...~

Friday, December 14, 2012

Sebentuk cincin emas.. :')

Assalamualaikum..
harini nk cakap pasal niat di hati yang terlintas tadi...
                                                      


Ayient niat nk beli sebentuk cincin emas guna duit elaun yg bakal dapat nnt.. saja la nk buat aset masa depan... then ayient sampaikan la niat tu pada mama.. bagitau mama yang ayient nk beli cincin... then mama ckp.. "ala... tak payah beli la... nnt kahwin orang bagi la".. :') KAHWIN?? lambat lagi la mama... memang lambaaaaaaaattttttttttt lagi..  :') baik beli sendiri ja mama dari mengharapkan orang.. takda maknanya orang nk mai bagi.. 

haha :')
*gelak dalam hati sambil kluar ayaq mata...~ haha

adios~

Thursday, December 13, 2012

Berhenti berharap..



Yea, saya Azreen Amalina sudah berhenti berharap...
Tak perlu berharap benda yang tidak pasti dan tidak akan pernah terjadi..
Hanya bermain dengan mimpi, bayang-bayang dan angan-angan shja..
berhenti bermain dengan semua tu ayient.. that thing will never EXIST..

ayuh, bina hidup dan azam baru.. Insyallah.. Allah akan memberikan kamu seseorang yang lebih baik dari 'dia' dan dari diri yang ada sekarang.. 

amin~ :')
 Mari dekatkan diri dengan Allah...

 adios~ <3 



Jangan pernah berkata manis jika diri tak benar-benar cinta.. :'/

Uwmm?? Topik apekah nie?? xde papela..
ayient sje je write this blog.. 
:') sedih sebenarnya...
Ni mungkin ujian Allah mungkin..
mungkin dia nk ayient lebih dekat 
dengan-Nya.. Sabar ayient..~

Entry ni just pesanan dan peringatan untuk diri sendiri dan orang lain..



Jika kita tak benar-benar cinta kepada seseorang, 
berkata jujurlah,
jangan sesekali menerima cintanya secara terpaksa
hanya untuk membuat dia gembira.
Sesungguhnya berkata jujur itu pedih
tetapi pedih itu cuma seketika, 
bukan selamanya~ :'(

Jika kita sudah bercinta,
tetapi cinta kita sudah berkurang atau sudah tiada,
bersemukalah dan katakan bahawa engkau tidak lagi cinta.

Jangan la sesekali berkata-kata manis dan memberi harapan 
jika kita tidak benar dan dapat melaksanakannya... 
Awak telah membuat dia tertunggu, menaruh harapan,
hakikatnya ai tidak pernah dan tidak akan berlaku
sesungguhnya kita hanya membuat dia gembira hanya untuk seketika,
tetapi berasa kesakitan dan kepedihan yang teramat lama..
dan mungkin trauma...



# Jangan sesekali memberi harapan palsu dan kata-kata manis semata-mata. :'( percayalah akan ada hati yang menangis.

#Jika sudah ada yang lain berkata benarlah dan maklumkan.. jangan pula memperbodohkan perasaan yang lain.. biar dia tahu dan tidak lagi berharap.. 


ya.. hati ini sedang menangis... :'(
La Tahzan.. 
Ayient.. ingat tuhan.. ingat Allah..
jika kamu bukan pilihan 'dia' kamu masih ada kekasih yang setia
iaitu Allah... 

:'( saya sudah berhenti berharap...

adios~ :'(


Tuesday, December 11, 2012

The new Me... Yes Me..! Ayient.. ^_^

Hello.. i'm back.. Ayient tahu blog nie dah bersawang.. kasi tiup sikit... FFFffuuuhhh...~ haha... tapi it's ukeyh.. ayient still ingat the password.. haha.. klau tak.. memang betul2 terkubur la blog nie.. haha.. :)


haa... nie sapa nie?? 
Ni ayient la.. new person kan.. lebih sopan dari dulu.. uhuk2~
tapi tetap pendek + makin berisi.. haha :D did I care? 
Yes I DO!! diet2~ 
blog nie bukan ape.. just nk present the new me je and sedikit story-mory tentang diri ini...

Ayient sekarang nie mencari diri yang baru.. 
Insyallah dipermudahkan oleh Allah S.W.T..
nak jadi lebih baik, berdisiplin, bertanggungjawab, memenuhi ciri2 muslimah yang betul..
Insyallah.. harap dipermudahkan la... macam mama cakap pada ayient.. apa-apa pun yang
penting adalah D.U.I.T. ape tu?? mata duitan ke? 
Eh2, xdela... nie ha maksudnya..

D = doa
U = usaha
I = istiqamah
T = tawakal

persiapkan diri untu menemui Allah kan lebih bagus daripada takda preperation langsung..
ajal tak kenal maksud STOP or PAUSE nie.. :) 
so, get ready la.. walaupun tak sepenuhnya 
sekurang-kurangnya kita beringat.. Insyallah.. Tuhan akan beri kita petunjuk dan jalan kepadaNYA..
'and'
Ayient juga berazam nk dapatkan cinta yang diredhai oleh Allah.. Nak stop la main-main cinta walaupun ayient dah mula dan betul-betul cinta kepada seseorang tu. 
Ya kamu la tu.. Tapi hati ini perlu bertahan.. 
sehingga menjadi milik dia yang halal.. 
Ya yang Halal.. selepas diijabkabulkan.. 
Semoga dipercepatkan dan dipermudahkan... 
asyik memikirkan si dia ja.. maksiat je semua tu..
kalau dah sah.. nk buat ape pun dapat pahala kan.. 
nk ingat ke nk rindu ke... xperlu nk
malu2 lagi dengan orang dan family.. 
nasihat yang bernas dari seorang blogger 

Persiapkan diri.. Insyallah... (^_^) 
Allahuakbar! 

adios~!




Monday, July 9, 2012

Hello Nifsu Sya'aban..




Dalam Islam ada menyatakan bahawa.. Nifsu Sya'aban nie masa ditutup kitab lama dan dibuka kitab baru... Alhamdulillah.. sempat juga ayient untuk terus membuka lembaran baru dalam hidup... diharapkan kitab baru kali ini dibuka dengan mukadimah yang baik dan diberkati-Nya. Ayient akan coret2 kan kitab hidup ini dengan memperbanyakkan ibadat kepada Allah.. (azam untuk tahun ni). Semoga dipermudahkan cara dalam segala kerja dan sihat tubuh badan. Insyallah amin.

Di tahun baru nie ayient mengharapkan keluarga yang harmoni, kesihatan orang2 yang tersayang dan dimurahkan rezeki hendaknya.

adios~

Sunday, July 1, 2012

Half of 2012 story... ^_^ click!!

Holaa.. (^_^)V.... ukeyh... ayient tak mau cerita langsung pasal apa yang ayient buat time cuti haritu sebab cuti haritu suck!!.. hahaha.. (amboi... teruknya bahasa) :P status ayient n dh bertukar. that the reasons why it suck!  Well....~ hee~ ukeyh NEXT!!

Holla 2nd time... hihi... ^^, Ukeyh... HAPPY NEW SEM... (lambat bebenor wish) hehe.. actually dah 2 minggu ayient di sem baru.. permulaan weeks yang bagus... lecturer semua gempak.. best2.. x macam sem2 lepas la... COOL!!.. ^_^" uwmm.. new azam.. yang tiap2 sem ayient buat (penah tertunai ka?) hehe.. sikit2 la kan... at least kita ada azam... tp permulaan kali nie belum ada sifat malas lg.. semua kerja dihabiskan dgn jayanya.. pewwittt2!.. tapi tak tau la tengah2 sem nnt camna kan.. :p hihi... hey! dis sem HOKIII!!! at last i meet back the stick... really miss it!!.. Muah2 Cik Grays (jenama kayu hoki ukeyh).. turn to the muzik.... ^_^ ukeyh sem nie kena amek satu major dlm muzik antara vokal and piano... and i prefer piano.. tapi ayient diberi vokal.. ukeyh fine.. -___-" heyy3!!! WAKE UP!! nie la cabaran!!!.. (^_&) dan tetiba hati nie kata... I'M UKEYH!!! vokal pun apa salahnya... new things to learn... ^_^ and i love it for now... MR.Vokal... be nice to me.... this sem. i want to enjoy my life...  lets all the strangers Grrrr.. hahaha.. :D hiraukan org sekeliling yang mengata... yang penting teruskan hidup dgn gembira... :D

Nanti ayient teruskan lagi.. xde benda nak tulis ag sebab baru 2 minggu.. ^_^

adios~

Sunday, May 20, 2012

The 2012 story begin....

Puh.. Puh.. Puh... banyak benor habuk kat blog nie... maklum la tahun nie belum lagi write apa2 entry.. omish2.. (^_^)V ukeyh memandangkan ini entry pertama dalam tahun nie sejak 5 bulan tak tersentuh... let make it a long-long story... haha.. mnda.. gurau ja.. ingt cek rajen sgt ka nk menaip2 segala cerita.. :P Jum kita scroLL 1 per 1 bab... nak mulakan dengan apa ek?? umm.. let the edu be the first ukeyh...

Bismillah...

PISMP MUZIK 1 AMBILAN JAN 2012

yeay! tahun nie ayient officially dan msuk sem degree... no foundation2 lagi ukeyh... Depa katakan.. sem degree nie tough lg dr foundation.. depa la kata.. tp mmg tough pun.. mcm2 hal nk kena setel.. dengan kuliah, ISL, tutorial, SBE, BIG, pengurusan koko, event2 muzik, sukan, band... piuh~! puuuih~!! tralala... penat la jgk.. tp best jgk sbb kelas slalu abes awal.. siyez best tang bab tu jela.. :D haha.. tp apa2 pun sem degree happenning lg dr foundation sbb ntah la.. tak tau nk ckp cmna... sbb dia mmg best la... walaupun sibuk2 segala... sem nie pun jd rkan jpp tp xdak krja pa langsung ag... ketua biro kata tunggu la sem depan...  sibuk baq hang... tp tak tau lah... sem nie... hurmmm sgt malas tau... haha... :D jujur nie.. kerja huha-huha ja.. mcm tongkang sket tp siap jgk la.. ;p exam amali pon ayient rasa yakin ja... xda nebess langsung tp xtau la result cmna kan.. insyllah ukeyh ja.. ^_^ sekrang tengak exam week... ada lg 2 paper.. doakan ayient.. :)

FAMILY
Umm.. ukeyh2 sja kot.. xda masalah pape... just mama tu la kurang sihat..  kakak plak kureng asem... hahaha ;P my kakak tu manja pelik ja tahun nie.. haish2! balik ja nk manja2... geli i tau.. :D haha... uwmm.. tp this year byk gaduh2 sket la ngn mama.. sorry mama... xberniat tau.. tapi kitaorg slalu sgt bertengkar2 manja pasal lelaki nie... mama tu dah sayang sgt kat... tuuuttttt.. tapi ayient pula dh mula sayang kt tettttttttt plak... tu la masalahnya... bertengkar sebab benda2 cenggitu la.. bukan apa sgt pun.. moga mama terbuka hati untuk terima teettttt tu... dan tuuutttt tu tetap dianggap sebagai family..^_& (faham dak pasal tuutt & tettt.. klau tak fhm buat-buat faham la noh). and one more thing... ayient dh dapat anak buah yang pertama.. hehe... AHMAD HASIF BIN AHMAD AKMAL... anak my abg dengan kakak ipar ayient.. K. Zarina... wink2!! i like2!!!!!... (^^,)

KISAH HATI
Ukeyh.. yang lepas tu biar la lepaskan.. kita mulakan hidup baru... Lagipun ayient tak buang dia terus... ayient tetap anggap dia sebahagian dari keluarga ayient.. kenangan2 tu tetap disimpan rapi... tapi.. hati nie dah jumpa pengganti baru... 27 MARCH 2012.... tak kacak... tapi manis tu ada... :P siyes nie.. manis cm gula-gula... tak jahat.. cuma nakal sket ja.. alim2 jgk.. banyak bimbing dan beri nasihat... garang nak mampus... haha (ini tipu ukey).. spoil sokmo tapi cumeyl.. hihi.. =_=" Lepas berkawan je ngn dia ayient terus bertudung litup.. berbaju labuh.. menutup aurat sempurna la katanya.. sebab dia mau jaga ayient.. :) sgt sweetkan.. kan... :) wee~ tapi ayient still need time to make the changes... al maklum la.. baju labuh tak banyak.. ada pon satu dua.. haha... perlukan modal untuk membeli.. pssst.. (mai la sponsor baju kat saya cik abg syang...) hehe... :P nk jaga percakapan yang sgt huha-huha nie.. and bila dh berbaju sopan kena la jaga pergerakkan dan kelakuankan... so.. kena ada satu jangka masa yang agak lama untuk berubah.. and I AM TRYING,, and you must know that.. ^_^ and one more things, siyezly dia mmg tegas la.. jgn harap la nk dipujuk bila gaduh.. haha.... (-__~) aish2.. bila dia nak kan itu.. dia mmg nak ayient buat.. haih~ keras kepala kita sama la awoks.. tapi kepala i keras lagi... hee~ (^_^) tapi kan romantik tu tetap ada... romantik selalu... selalu sgt puji nak amik hati ayient.. OMG.. cair tau..~ syg ke mung la Topopo.. (Nama sebenar dirahsiakan). Tapi parents tak bape suke ke dia sebab ada dia tu.. (ttuutt) bukan sebab lain pon.. harap2 pintu hati parents terbuka untuk menerima hubungan ini.. biar la dirahsiakan sehingga tiba saatnya.. harap hubungan nie berkekalan la.. :) l.o.v.e.

p/s : gambar akan di upload kemudian sebab line tenet mcm siput yang sakit perut mengesot.. lembab..(^_&) uhukk-uhukk...



adios~ sweet 2012