Sunday, May 20, 2012

The 2012 story begin....

Puh.. Puh.. Puh... banyak benor habuk kat blog nie... maklum la tahun nie belum lagi write apa2 entry.. omish2.. (^_^)V ukeyh memandangkan ini entry pertama dalam tahun nie sejak 5 bulan tak tersentuh... let make it a long-long story... haha.. mnda.. gurau ja.. ingt cek rajen sgt ka nk menaip2 segala cerita.. :P Jum kita scroLL 1 per 1 bab... nak mulakan dengan apa ek?? umm.. let the edu be the first ukeyh...

Bismillah...

PISMP MUZIK 1 AMBILAN JAN 2012

yeay! tahun nie ayient officially dan msuk sem degree... no foundation2 lagi ukeyh... Depa katakan.. sem degree nie tough lg dr foundation.. depa la kata.. tp mmg tough pun.. mcm2 hal nk kena setel.. dengan kuliah, ISL, tutorial, SBE, BIG, pengurusan koko, event2 muzik, sukan, band... piuh~! puuuih~!! tralala... penat la jgk.. tp best jgk sbb kelas slalu abes awal.. siyez best tang bab tu jela.. :D haha.. tp apa2 pun sem degree happenning lg dr foundation sbb ntah la.. tak tau nk ckp cmna... sbb dia mmg best la... walaupun sibuk2 segala... sem nie pun jd rkan jpp tp xdak krja pa langsung ag... ketua biro kata tunggu la sem depan...  sibuk baq hang... tp tak tau lah... sem nie... hurmmm sgt malas tau... haha... :D jujur nie.. kerja huha-huha ja.. mcm tongkang sket tp siap jgk la.. ;p exam amali pon ayient rasa yakin ja... xda nebess langsung tp xtau la result cmna kan.. insyllah ukeyh ja.. ^_^ sekrang tengak exam week... ada lg 2 paper.. doakan ayient.. :)

FAMILY
Umm.. ukeyh2 sja kot.. xda masalah pape... just mama tu la kurang sihat..  kakak plak kureng asem... hahaha ;P my kakak tu manja pelik ja tahun nie.. haish2! balik ja nk manja2... geli i tau.. :D haha... uwmm.. tp this year byk gaduh2 sket la ngn mama.. sorry mama... xberniat tau.. tapi kitaorg slalu sgt bertengkar2 manja pasal lelaki nie... mama tu dah sayang sgt kat... tuuuttttt.. tapi ayient pula dh mula sayang kt tettttttttt plak... tu la masalahnya... bertengkar sebab benda2 cenggitu la.. bukan apa sgt pun.. moga mama terbuka hati untuk terima teettttt tu... dan tuuutttt tu tetap dianggap sebagai family..^_& (faham dak pasal tuutt & tettt.. klau tak fhm buat-buat faham la noh). and one more thing... ayient dh dapat anak buah yang pertama.. hehe... AHMAD HASIF BIN AHMAD AKMAL... anak my abg dengan kakak ipar ayient.. K. Zarina... wink2!! i like2!!!!!... (^^,)

KISAH HATI
Ukeyh.. yang lepas tu biar la lepaskan.. kita mulakan hidup baru... Lagipun ayient tak buang dia terus... ayient tetap anggap dia sebahagian dari keluarga ayient.. kenangan2 tu tetap disimpan rapi... tapi.. hati nie dah jumpa pengganti baru... 27 MARCH 2012.... tak kacak... tapi manis tu ada... :P siyes nie.. manis cm gula-gula... tak jahat.. cuma nakal sket ja.. alim2 jgk.. banyak bimbing dan beri nasihat... garang nak mampus... haha (ini tipu ukey).. spoil sokmo tapi cumeyl.. hihi.. =_=" Lepas berkawan je ngn dia ayient terus bertudung litup.. berbaju labuh.. menutup aurat sempurna la katanya.. sebab dia mau jaga ayient.. :) sgt sweetkan.. kan... :) wee~ tapi ayient still need time to make the changes... al maklum la.. baju labuh tak banyak.. ada pon satu dua.. haha... perlukan modal untuk membeli.. pssst.. (mai la sponsor baju kat saya cik abg syang...) hehe... :P nk jaga percakapan yang sgt huha-huha nie.. and bila dh berbaju sopan kena la jaga pergerakkan dan kelakuankan... so.. kena ada satu jangka masa yang agak lama untuk berubah.. and I AM TRYING,, and you must know that.. ^_^ and one more things, siyezly dia mmg tegas la.. jgn harap la nk dipujuk bila gaduh.. haha.... (-__~) aish2.. bila dia nak kan itu.. dia mmg nak ayient buat.. haih~ keras kepala kita sama la awoks.. tapi kepala i keras lagi... hee~ (^_^) tapi kan romantik tu tetap ada... romantik selalu... selalu sgt puji nak amik hati ayient.. OMG.. cair tau..~ syg ke mung la Topopo.. (Nama sebenar dirahsiakan). Tapi parents tak bape suke ke dia sebab ada dia tu.. (ttuutt) bukan sebab lain pon.. harap2 pintu hati parents terbuka untuk menerima hubungan ini.. biar la dirahsiakan sehingga tiba saatnya.. harap hubungan nie berkekalan la.. :) l.o.v.e.

p/s : gambar akan di upload kemudian sebab line tenet mcm siput yang sakit perut mengesot.. lembab..(^_&) uhukk-uhukk...



adios~ sweet 2012