Sunday, December 23, 2012

Ayient belajar sesuatu.. :)



Untuk kekal dalam perhubungan 
setia 
dan 
saling mempercayai 
sangat penting..

Insyallah~

^_^

adios~

Friday, December 21, 2012

She is my cousin... 'Iffah 'Izzati

Yes, she is my cousin.. my lovely cousin... I call her 'Siti' a.k.a CT.. ^_^ Tanggal 19 Disember 2012, ayient temankan dia pegi ambil result PMR dia batch 1997 di SMK Bandar Baru Sintok... My cousin ni comel orangnya plus baik dan rajin.. :) si cousin ni bab study dia mmg lambat pick-up sikit.. tp ayient solute sgt dia sebab dia rajin wlaupun dia tau dia lambat sikit.. ya..!! for me she already got the good result.. Congrate CT!! :)

 ## Pesanan : Jgn down tau dik syg.. Cikna tau CT boleh berjaya nanti... Insyallah.. 

Wajah2 sebelum result keluar.. :D hee



Parents dan students yang hadir.. 
Ya.. first time ayient jadi waris budak2 haritu.. ^_^ haha

(dlm ni ada pic adik hani liyana jgk) ^^, cari2..

debaran menunggu :3

CT dan kawan2 dia..

Nie lepas amik result... 

She crying... me also.. :') Congrate adik..

I know u will success!! 

Chaiyok2 'Iffah 'Izzati... 
Cikna oweyz support CT
^_^

adios~

Thursday, December 20, 2012

Saya punya atok dan wan yang sgt sporting.. ^_^


Handsome boy saya... ^_^ aum3

Ini wan saya...

menggoda you... :p

Si encem nie sgt suka bekerja.. ^^

muke terkejut ^_^ lucu la wan..

Meet my princess yg cumil

Ini pula atok saya.. :) Beliau sgt suka berposing bila bergambar
Abaikan muka ayient yang ntah apa2.. haha ^_~

Atok pandai buat 'Duckface' :p quack2~ hee



jelir2 plak.. :p

munchong2 :O

nie gambar jenis candid mcm iklan perfume tu..
^_^ hahak

Duckface versi candid punya.. ;p

Love u atokk...


Apa2 pon mereka sangat supportive pada anak-anak dan cucu-cucu mereka... sentiasa ambil berat dan sentiasa doakan kesejahteraan keluarga...

They call me adik.. :) walaupun banyak adik2 kat bawah ayient.. mungkin sebab ayient suka manja2 kot.. haha.. ^_^

Adik sayang atok dan wan... 

adios~

Tuesday, December 18, 2012

Syukur Alhamdulillah.. new House... :)

Assalamualaikum ^_^
Haa...! see.... the tajuk tu... hehe... :) hati tgh gembira ni tau... 
Ingat tak entry2 yang sebelum nie... dec 2011.. 
tajuk dia "Future Financial Planning"..
kan dalam entry tu ada ayient ada cakap nk ada 
sebuah kereta dan sebuah rumah untuk masa depan kan.. 
Syukur Alhamdulillah.. kereta dah ada... 
si 'RF 711'.. ayient letak nama dia 'Pwencess' :)
and NOW..
the good new is mama dan baba ayient
dh belikan rumah...
semi d di 3 bilik dgn 2 bilik air..
no 25, Taman Meranti,..
for sure still in Kedah tercinta la...

Nie pwencess ayient :)



The house


no di pagar :)

 Halaman.. :)

  Bilik Utama.. besar jugak actually.. tp xmasuk gambar la plak

 my mama yg rajin menyapu.. ^_^ love u

 Ruang tamu.. :)

 Halaman lagi ^^,


 My "Pwencess" in front the house..

:)

syukur pada Allah kerana makbulkan doa ayient.. :)
tp still nk kena bayar bulan-bulan bila dan mampu nnt..
Insyallah... 

thank mama and baba..
love u!

^_^
adios...~

Friday, December 14, 2012

Sebentuk cincin emas.. :')

Assalamualaikum..
harini nk cakap pasal niat di hati yang terlintas tadi...
                                                      


Ayient niat nk beli sebentuk cincin emas guna duit elaun yg bakal dapat nnt.. saja la nk buat aset masa depan... then ayient sampaikan la niat tu pada mama.. bagitau mama yang ayient nk beli cincin... then mama ckp.. "ala... tak payah beli la... nnt kahwin orang bagi la".. :') KAHWIN?? lambat lagi la mama... memang lambaaaaaaaattttttttttt lagi..  :') baik beli sendiri ja mama dari mengharapkan orang.. takda maknanya orang nk mai bagi.. 

haha :')
*gelak dalam hati sambil kluar ayaq mata...~ haha

adios~

Thursday, December 13, 2012

Berhenti berharap..



Yea, saya Azreen Amalina sudah berhenti berharap...
Tak perlu berharap benda yang tidak pasti dan tidak akan pernah terjadi..
Hanya bermain dengan mimpi, bayang-bayang dan angan-angan shja..
berhenti bermain dengan semua tu ayient.. that thing will never EXIST..

ayuh, bina hidup dan azam baru.. Insyallah.. Allah akan memberikan kamu seseorang yang lebih baik dari 'dia' dan dari diri yang ada sekarang.. 

amin~ :')
 Mari dekatkan diri dengan Allah...

 adios~ <3 



Jangan pernah berkata manis jika diri tak benar-benar cinta.. :'/

Uwmm?? Topik apekah nie?? xde papela..
ayient sje je write this blog.. 
:') sedih sebenarnya...
Ni mungkin ujian Allah mungkin..
mungkin dia nk ayient lebih dekat 
dengan-Nya.. Sabar ayient..~

Entry ni just pesanan dan peringatan untuk diri sendiri dan orang lain..



Jika kita tak benar-benar cinta kepada seseorang, 
berkata jujurlah,
jangan sesekali menerima cintanya secara terpaksa
hanya untuk membuat dia gembira.
Sesungguhnya berkata jujur itu pedih
tetapi pedih itu cuma seketika, 
bukan selamanya~ :'(

Jika kita sudah bercinta,
tetapi cinta kita sudah berkurang atau sudah tiada,
bersemukalah dan katakan bahawa engkau tidak lagi cinta.

Jangan la sesekali berkata-kata manis dan memberi harapan 
jika kita tidak benar dan dapat melaksanakannya... 
Awak telah membuat dia tertunggu, menaruh harapan,
hakikatnya ai tidak pernah dan tidak akan berlaku
sesungguhnya kita hanya membuat dia gembira hanya untuk seketika,
tetapi berasa kesakitan dan kepedihan yang teramat lama..
dan mungkin trauma...



# Jangan sesekali memberi harapan palsu dan kata-kata manis semata-mata. :'( percayalah akan ada hati yang menangis.

#Jika sudah ada yang lain berkata benarlah dan maklumkan.. jangan pula memperbodohkan perasaan yang lain.. biar dia tahu dan tidak lagi berharap.. 


ya.. hati ini sedang menangis... :'(
La Tahzan.. 
Ayient.. ingat tuhan.. ingat Allah..
jika kamu bukan pilihan 'dia' kamu masih ada kekasih yang setia
iaitu Allah... 

:'( saya sudah berhenti berharap...

adios~ :'(


Tuesday, December 11, 2012

The new Me... Yes Me..! Ayient.. ^_^

Hello.. i'm back.. Ayient tahu blog nie dah bersawang.. kasi tiup sikit... FFFffuuuhhh...~ haha... tapi it's ukeyh.. ayient still ingat the password.. haha.. klau tak.. memang betul2 terkubur la blog nie.. haha.. :)


haa... nie sapa nie?? 
Ni ayient la.. new person kan.. lebih sopan dari dulu.. uhuk2~
tapi tetap pendek + makin berisi.. haha :D did I care? 
Yes I DO!! diet2~ 
blog nie bukan ape.. just nk present the new me je and sedikit story-mory tentang diri ini...

Ayient sekarang nie mencari diri yang baru.. 
Insyallah dipermudahkan oleh Allah S.W.T..
nak jadi lebih baik, berdisiplin, bertanggungjawab, memenuhi ciri2 muslimah yang betul..
Insyallah.. harap dipermudahkan la... macam mama cakap pada ayient.. apa-apa pun yang
penting adalah D.U.I.T. ape tu?? mata duitan ke? 
Eh2, xdela... nie ha maksudnya..

D = doa
U = usaha
I = istiqamah
T = tawakal

persiapkan diri untu menemui Allah kan lebih bagus daripada takda preperation langsung..
ajal tak kenal maksud STOP or PAUSE nie.. :) 
so, get ready la.. walaupun tak sepenuhnya 
sekurang-kurangnya kita beringat.. Insyallah.. Tuhan akan beri kita petunjuk dan jalan kepadaNYA..
'and'
Ayient juga berazam nk dapatkan cinta yang diredhai oleh Allah.. Nak stop la main-main cinta walaupun ayient dah mula dan betul-betul cinta kepada seseorang tu. 
Ya kamu la tu.. Tapi hati ini perlu bertahan.. 
sehingga menjadi milik dia yang halal.. 
Ya yang Halal.. selepas diijabkabulkan.. 
Semoga dipercepatkan dan dipermudahkan... 
asyik memikirkan si dia ja.. maksiat je semua tu..
kalau dah sah.. nk buat ape pun dapat pahala kan.. 
nk ingat ke nk rindu ke... xperlu nk
malu2 lagi dengan orang dan family.. 
nasihat yang bernas dari seorang blogger 

Persiapkan diri.. Insyallah... (^_^) 
Allahuakbar! 

adios~!